Sökrutan laddar

Hyra bil i Västerås

Runt Västerås finns det flera härliga utflyktsmål och hyrbil är ett bra alternativ när man ska ta sig någonstans i trakten. I Sveriges sjätte största tätort Västerås finns flera hyrbilsbolag representerade: Sixt, Mabi, Europcar och Budget. Nära Svartåns utlopp ligger Västerås centralstation och kommer du med tåg hit hittar du både Avis och Budget som har kontor här.

Boka billig hyrbil med oss

Använd vår sökmotor för att smidigt redan i förväg boka din hyrbil. Du får då oftast billigast pris i jämförelse med om du bokar på plats. Vi jämför alla de stora hyrbilsbolagen och du får en bra översikt kring prisklasser, storlek på bil och försäkring. Här kan du också enkelt lägga till tillval som t ex. bilbarnstol eller GPS. Var noga med att läsa igenom hyresvillkoren innan du bokar.

Hyra bil på flygplatsen

Landar nu på någon av Stockholms flygplatser finns det stora möjligheter att hyra bil redan på flygplatsen och det är också väldigt smidigt att hyra bilen här. Arlanda flygplats ligger 1 tim och 10 min öster om Västerås. Till Bromma flygplats tar det liknande tid att köra. Ni kan läsa mer om hur det är att hyra bil på Bromma flygplats här och Arlanda flygplats här.

Västerås flygplats

Västerås flygplats (VST) ligger fem km öster om Västerås och här har Avis, Budget, Europcar och Sixt kontor. Dock har Sixt inte kontor inne i terminalen, utan en representant från kontoret hämtar dig för att ta dig till deras kontor (Meet and Greet). Observera att en del av kontoren har begränsande öppettider, vilket ev. kan påverka när du ska hämta bilen, men avlämning brukar oftast vara 24 timmar om dygnet. Från flygplatsen flyger Ryanair till Alicante, Malaga och London.

Västerås stad

Kanske är det inte många som känner till att Västerås har en domkyrka, men är du i staden bör du besöka den. Det är en mäktig byggnad om ligger i stadens centrum. Följer du Svartån söderut kommer du sedan till Västerås Slott, med sin pampiga entré och trädgård som omger slottet. På Västerås turistbyrå kan du få en promenadkarta som guidar dig till Västerås guldkorn.

Flera naturområden
Gillar du att vara ute i naturen finns det många naturområden och naturreservat utanför Västerås. Har du hyrbil tar du dig till dom enkelt och snabbt. 7 km sydöst om Västerås ligger Björnöns naturreservat, där du hittar vandringsleder, uthyrning av kanot och många andra aktiviteter. Ett annat naturreservat värt ett besök är Asköviken som ligger sydväst om Västerås. Här finns många promenadstråk längs både breda grusvägar och smala skogsstigar.

Se djuren
Mindre än en timme norr om Västerås kan du gå på älgsafari på Gårdsjö älgpark där du kommer verkligt nära skogens konung under turen. Kolla upp om du måste boka i förväg. I Kungsbyns djurpark, 20 min väster om Västerås finns ännu flera djur. Här kan du se när lemurerna matas eller åka med en traktor och se en vinsent, Europas största däggdjur? Båda utflyktsmålen är väldigt populära för barn.

Inredning och museum
I 400 år har Skultuna mässingsbruk funnits och idag hittar du både museum och ett mysigt café i de gamla lokalerna. I nära anslutning till bruket finns även flera inredningsbutiker. Skultuna hittar du ca 1 mil norr om Västerås. Vallby Friluftsmuseum ligger i utkanten av Västerås och här kan du se hur människor levde i trakten genom historien. Här finns många välbevarade hus, en välskött trädgård och möjlighet att se ett flertal svenska lantdjur.

Vy över Västerås