Sökrutan laddar

Hyra bil i Umeå

Med en hyrbil kan du se Umeå och Västerbotten men Ångermanland ligger också nära Umeå. Hyrbilsbolagen är utspridda i staden och du hittar dom antingen i södra delen, där flygplatsen ligger, i centrala delen runt centralstationen eller i norra delen av Umeå.

Hitta hyrbilen hos oss

Oavsett var du hämtar din hyrbil är det nästan alltid bäst att boka hyrbilen i förväg. Du hittar enkelt vad du vill ska ingå och också ser enkelt vilket upphämtningsställe som gäller på vår sida. Här kan du också smidigt och i lugn o ro fundera på vilka försäkringar du vill ha och eventuella tillval och såklart även prisklass och storlek på bilen.

Hyrbil på Umeås flygplats

Kommer du till flygplatsen är det väldigt smidigt att hyra din bil där. Hyrbilsbolagen har sina kontor i ankomsthallen och här finns många av de stora biluthyrningsföretagen representerade. Mabi har dock en depåstation vilket innebär att de kör dig till kontoret som ligger några minuter ifrån flygplatsen. Umeå Airport ligger enbart 10 minuter med bil från centralstationen. Från flygplatsen kan du enkelt komma på E4 antingen i södergående eller nordlig riktning. Närmaste flygplats ifrån Umeå är Örnsköldsvik som ligger ca 8 mil ifrån. Umeå Airport är Sverige 6:e mest trafikerade och är även den mest trafikerade flygplatsen i Norrland i par med Luleå Airport. De senaste 5 åren har flygplatsen legat runt 1 miljon resenärer per år.

Hyrbil inne i Umeå

Vill du hellre hyra bil inne i Umeå är det enkelt att ta flygbussen in till stan, och på de mest trafikerade tiderna går den tre gånger i veckan och tar mindre än 10 minuter. I centrala Umeå hittar du ett kontor inne på Umeå Centralstation och ett par 100 m förbi Hagaparken ligger även ett kontor. I norra delen av Umeå nära området Ersboda och längs Cementvägen hittar tre olika hyrbilskontor.

Umeå

Umeå är Sveriges 12:e största stad efter Lund och har 125 000 invånare (2018). Staden ligger i Västerbotten men en dela v Umeå räknas till Ångermanland. Umeå är den kommun i Norrland som växt mest sedan 1970-talet och är en utbildningsstad med sveriges 5:e största universitet.

Favoriter att göra i staden

  • Öster om Västra Esplanaden hittar du flera bra kaféer i staden, alltifrån traditionella Konditori Mekka och Nya Konditoriet till Kafé Station som har musikunderhållning.
  • På Västerbottens museum finns också ett bra utbud av mat. För den kulturintresserade finns Bildmuseet med internationell konst i den uppseendeväckande byggnaden när Umeälven.
  • I centrala Umeå finns också en jättevacker skulpturpark och Arboretum Norr en skogsträdgård med mäktigt landskap av träd och buskar ifrån hela världen.

Utflyktsmål utanför Umeå

Med hyrbilen kan du lätt ta dig till alla härliga upplevelser runt om Umeå. Här presenterar vi några:

  • Vid Brånsjön 20 min med bil nordväst om Umeå är ett otroligt fint naturreservat med fåglar året om. Ta med fikakorgen och kör ut här för att se alla fåglar.
  • Besök Vindelforsarna vid Vindeln som ligger nordväst om Umeå och du får se mäktiga forsar som verkligen är en naturupplevelse.
  • Bäcksjön är ett populärt rekreationsområde som ligger ca 20 min med bil nordöst om Umeå.
  • En bit längre ut från Umeå ligger Holmö, där du kan vandra på den 14 km långa leden för dig som vill njuta av helt underbar natur. Här kan du även hyra cykel. Du tar dig ut till Holmön genom att köra E4:an norrut. Restiden är 40 min med båt och resan är gratis.
  • I Norrbyskär söder om Umeå bör du besöka över dagen och ta med matsäck och äta på klipporna i denna vackra skärgård. Dock är detta ju endast under sommarhalvåret. Brukar vara ett härligt utflyktsmål.
  • 1 timme med bil inåt landet hittar du Älgens hus där du kan besöka skogens konung under en rundtur, äta gott i restaurangen eller njuta av en guidad skoterupplevelse. Här finner du många aktiviteter och den finns även möjlighet till övernattning.