Sökrutan laddar

Hyra bil i Helsingborg

Helsingborg ligger i nordvästra Skåne och är Sveriges nionde största tätort. Med sitt fördelaktiga läge när E6:an är staden både enkelt att köra till och att komma ut ifrån till annan destination. Det tar ca 40 min med bil ifrån centrala Malmö och mindre än en timme till Halmstad. Vid Berga industriområde ligger har flera hyrbilsbolag sina kontor: Avis, Europcar (Din bil i Helsingborg), Budget, Mabi och Sixt. Hit tar du dig enkelt om du går av vid Maria Station, en järnvägsstation i nordöstra Helsingborg. Industriområdet ligger väster om väg 111 och norr om Ängelholmsleden. Flera busshållplatser ligger också i närheten så det är enkelt att ta sig hit från centrum.

Boka billig hyrbil med oss

Det bästa och billigaste priset på hyrbil får du nästan alltid om du bokar din hyrbil i förväg. Via sökmotorn här på sidan kan enkelt söka bland de olika hyrbilsbolagen och lägga till tillval som bilbarnstol eller GPS. Var noga med att läsa igenom hyresvillkoren på respektive bolag. Genom att boka online i förväg får du också en översiktigt bild över självrisk och vilka försäkringar som är aktuella för dig.

Hyrbil på flygplatsen

Ofta är det väldigt smidigt att hyra bil på flygplatsen. Malmö flygplats Sturup ligger ca 1 tim med bil ifrån Helsingborg och här finns flera hyrbilsbolag representerade: Avis, Budget, Europcar, Hertz, Mabi och Sixt. Alla bolagen finns i ankomsthallen och det är enkelt att sedan hämta upp bilen och köra iväg till din destination.

Ängelholms flygplats

Ängelholms flygplats (AGH) ligger bara 30 min med bil nordöst om Helsingborg och här finns möjlighet att hyra bil. Här hittar du fem hyrbilsbolag på flygplatsen: Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt. Precis vid utgången på flygplatsen hittar du alla hyrbilskontor. På Ängelholms flygplats flyger både inrikesplan och utrikes. Inrikesdestinationer är bl a Visby,

Helsingborg stad

Linköping är en gammal medeltidsstad och det märker man på en del bevarade byggnader i centrum, nära Stora Torget. Torget är en naturlig mötesplats för linköpingsborna och här hittar du även den livliga Ågatan, med flera restauranger och cafeér. En mysig promenad får du längs Kinda Kanal, där du även kan koppla av på en bänk nära vattnet.

Sofiero Slott är en otroligt fin trädgård och här finns arrangemang året om. Likså Fredriksdals trädgård är värt ett besök om du är runt Helsingborg där du får upptäcka både svensk historia och vackra växter och blommor.

Utflyktsmål utanför Helsingborg

Söderåsen och Skäralid
I Söderåsen Nationalpark finns härliga vandringsleder och det ligger 30 min med bil öster om Helsingborg. Det bästa är att parkera i Skäralid och bege dig upp till Kopparhatten, där du möts av en magnifik utsikt.

Mölle och Kullaberg
Kör väg 11 norrut från Helsingborg förbi Höganäs och du kommer till Kullabergs Naturreservat. Här finns också bra vandringsleder och höga branter och vacker utsikt ut mot vattnet. I Mölle finns mysiga fik och nära Kullaberg hittar du också Lars Vilks Nimis, byggt i trä med lång och lite brokig historia.
Vy över Helsingborgs innerstad