Boka en billig resa själv

Hyrbilar

På denna jämförelsesajt för hyrbilar erbjuder vi hyrbilar till lägsta pris med de bästa villkoren, vilket innebär att försäkring alltid är inkluderat i priset. Dessutom är utbudet otroligt stor med tillgång till ett stort antal uthyrare på en och samma plattform. Nedan tipsar vi om hur du även hittar och bokar flyg, hotell och kryssningar, helt själv till lägsta möjliga pris!
Uthyrningscenter för hyrbilar nära flygplats

Flyg

VI rekommenderar Momondo.se för att hitta billiga flygbiljetter.
Det bästa är att använda en flygsökmotor som söker igenom alla flygbolag och resebyråer. På detta sätter hittar man alltid flygbiljetter till det lägsta priset. Det är även så att om du går direkt till resebyråns sajt, istället för via en sajt som jämför flygpriser är priserna ofta högre. Ett fenomen som kallas prisdiskriminering, där man ger de som bryr sig mest ett lägre pris medans vissa konsumenter får betala mer. Det finns ibland vissa fördelar med att boka direkt hos flygbolaget därför kan man enkelt jämföra flyget man hittade med flygbolagets egna hemsida. Saker som kan ara bättre är att ibland ingår det ombokning till lägre priser och möjlighet att få support direkt av flygbolaget. Vissa lågprisbolag erbjuder mer eller mindre ingen support, allt för att kunna erbjuda de billigaste biljetterna.
Ett flygplan från Alaska Airlines har nyss landat

Hotell

Vi rekommenderar Trivago.se för att söka hotell.
Det enklaste för att hitta hotell är att använda Trivago för att jämföra hotell. Då har man tillgång till mer eller mindre alla hotell i hela världen och alltid lägsta pris. Noterbart är att det är ofta fördelaktigt att boka via Hotels.com och använda deras poängssytem där var 11e natt blir gratis. Därför kan det vara en bra ide att jämföra hotellen och välja ett där Hotels.com är billigast vilket de oftast är. För den som inte hittar vad den söker i rätt prisklass kan det även vara bra att göra en sökning på Airbnb, där privatpersoner hyr ut boenden i hela världen. Dessa är ofta billigare än vanliga hotell och det går även att hyra hela hus.
Hotell från Las Vegas Strip i USA

Kryssningar

Vi rekommenderar Kryssningar.se för att söka och boka kryssningar.
Kryssningar är något som blir mer och mer populärt och utbudet är stort. Det finns få sajter som jämför kryssningar och hos de flesta av de utländska sajterna. De populäraste kryssningarna går till Medelhavet och Karibien men det många missar är att det finns så otroligt många fler kryssningar att välja på. Det finns även ett stort utbud från både Stockholm och Köpenhamn. Från Stockholm går de flesta kryssningarna runt i Östersjön medans från Köpenhamn finns det kryssningar både i Östersjön, Norges kust, Storbritannien, transatlantiska kryssningar med mera. Några exempel på de största rederierna är MSC Cruises, Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line, Holland America, Princess Cruises, Celebrity och Disney. Det går även att alltid boka kryssningarna direkt hos rederierna men priserna är oftast högre och att själv besöka alla rederier är dessutom inte speciellt tidseffektivt.
Kryssning med Star Princess från Vancouver