Sökrutan laddar

Hyra bil i Linköping

Linköping ligger i Östergötland och är Sveriges åttonde största tätort. Det tar ca 2 tim med bil ifrån centrala Stockholm till Linköping. I centrala Linköping finns flera stora hyrbilsbolag representerade: Sixt, Mabi, Europcar och Avis. Kommer du med tåget till Linköping är närmaste hyrbilskontor Mabi och Sixt som ligger på andra sidan vattnet.

Boka billig hyrbil med oss

Det fördelaktigaste priset på hyrbil får du oftast om du bokar din hyrbil i förväg. Via vår sökmotor hittar du alla de stora hyrbilsbolagen och du kan enkelt lägga till tillval som bilbarnstol eller GPS. Här får du också möjlighet att i lugn och ro läsa igenom hyresvillkoren på respektive hyrbil. Du får även en överskådlig bild över vilka försäkringar som finns.

Hyrbil på flygplatsen

Både Bromma och Arlanda flygplats ligger en bit ifrån Linköping men du kan läsa mer om att hyra bil på Brommas flygplats här och Arlanda här. De närmaste flygplatserna är annars Skavsta flygplats och Linköpings flygplats.

Skavsta flygplats

Skavsta flygplats (NYO) ligger bara 1 tim med bil nordöst om Linköping och här finns möjlighet att hyra bil. Här hittar du fem hyrbilsbolag på flygplatsen: Avis, Budget, Europcar, Hertz och Sixt. Precis vid utgången på flygplatsen hittar du alla hyrbilskontor. På Skavsta flygplats avgår Ryanair och Wizz Air till många destinationer i Europa.

Linköping flygplats

Linköpings flygplats (LPI) är en väldigt liten flygplats som ligger mindre än 5 km öster om Linköping. Här flyger KLM till Amsterdam och Czech Airlines till Prag. Här finner du fyra hyrbilsbolag: Europcar, Avis, Hertx och Sixt. Alla kontoren ligger i ankomsthallen och du hittar enkelt deras informationsdisk.. Från flygplatsen kommer du enkelt på E4:an.

Linköping stad

Linköping är en gammal medeltidsstad och det märker man på en del bevarade byggnader i centrum, nära Stora Torget. Torget är en naturlig mötesplats för linköpingsborna och här hittar du även den livliga Ågatan, med flera restauranger och cafeér. En mysig promenad får du längs Kinda Kanal, där du även kan koppla av på en bänk nära vattnet.

Utflyktsmål utanför Linköping

Bergs slussar och Göta Kanal
Bergs slussar är ett självklart resmål om du är i närheten av Linköping och tar du hyrbilen 30 min norr om Linköping kommer du hit. Slusstrappan har hela 11 slussar är det ett mäktigt skådespel när en båt kommer. Här har du även fin utsikt över sjön Roxen. Här finns också möjlighet att ta en båttur ut på Roxen.

Tinnerö eklandskap
Tar du istället bilen söderut kommer du snart till Tinnerö eklandskap. Det är ett naturreservat med mäktiga ekar i ett naturområde omgärdat av barrskogar och åkermarker. Här hittar du både rastplatser och vandringleder.

Väster om Linköping
Här hittar du en del gårdsbutiker, bl a. Boställets surdegsbageri, som har både gårdsbutik och café i en gammal ladugård. Här ligger också Hantverksgården där du kan njuta av fina delikatesser eller hälsa på fåren och hönsen på gården.