Sökrutan laddar

Biluthyrningsfirmor

Att hyra bil kan vara ett sätt att förenkla transporten mellan två platser, utan att behöva använda den ibland opålitliga kollektivtrafiken. Med hyrbil får du även en flexibel transport, i och med att du inte behöver passa tider och att du kan stanna till när och var du vill.

Enkelt att boka online

Det är en mycket enkel sak att hyra bil. Faktum är att det är enklare än vad många tror, särskilt om du använder vår sökmotor som har hyrbilar från alla större hyrbilsbolag. Det är i princip bara att göra en sökning var och när du vill hyra bilen. Välja sedan bil, fylla i ett formulär och betala hyrbilen. Hela processen tar endast några minuten. Sedan är det bara att infinna sig vid biluthyrningsfirman när det är dags att hämta ut hyrbilen.

Många biluthyrningsfirmor

Det finns en mängd biluthyrningsfirmor runt om i landet. Generellt kan man säga att många av biluthyrningsfirmorna har sina depåer vid transportknutar såsom järnvägsstationer, flygplatser och bussterminaler eller vid bensinmackar och liknande. I de större städerna finns ofta även ett antal friliggande depåer.

De flesta biluthyrningsfirmor fungerar på samma sätt och har samma rutiner. Det som främst kan skilja olika firmor åt är rutinerna för återlämning vid envägshyra samt om man har så kallade ”fria mil” för bilen. En del firmor har ett begränsat antal uthämtningsplatser och kanske även ett begränsat kundunderlag. Det kan göra att firman tar ut en avgift för de fall då du inte återlämnar bilen på uthämtningsplatsen. En envägsavgift är vanligt bland de flesta bolagen och ju längre ifrån där man hämtar bilen ju högre blir avgiften. Att hyra här och lämna där, är dock ofta ett prisvärt sätt att ta sig från plats A till B.

Hyrbil med fria mil

Begreppet fria mil betyder att du inte betalar någon avgift för det antal kilometer som bilen faktiskt rullar. Det är idag mer eller mindre standard att du får fria mil när du hyr bil. Nästan alla bilar vi erbjuder i hela världen har fria mil, skulle annat gälla så står detta tydligt utsatt. Det är speciellt bensinmackar som ofta har tilläggsavgifter för antal körda kilometer.

Utomlands

Att hyra bil utomlands fungerar i princip på samma sätt som i Sverige. Du bör dock vara lite extra noggrann med att undersöka vilka försäkringar som gäller och om du möjligen behöver teckna till skydd för självrisken. I vissa länder måste man ha bokat innan avresa för att kunna boka en hyrbil där försäkring ingår.

Skillnader på olika hyrbilsbolag

Skillnaderna mellan de större hyrbilsbolagen till exempel Hertz, Avis, Budget och Europcar är oftast mycket små. Sixt är ett av de större bolagen som sticker ut med lyxigare bilar till ett lite högre pris. I många länder finns det bolag som du troligtvis aldrig har hört talas om, ibland till mycket låga priser. De har oftast likvärdiga bilar men ibland kan servicen vara sämre. Ett tips är att alltid ta en titt på bolagets betyget från alla kund-recensioner som du kan se vid en sökning. Är priserna liknande kan det ibland vara värt att ta den något dyrare för ett bättre bolag.

Hyra av en premiumbil, cabriolet i USA