Sökrutan laddar

Hyra bil i Uppsala

Med en hyrbil kan du upptäcka Uppsala och Uppland med omnejd och få ta del av de vackra naturområdena som finns runt staden! I Uppsala finns alla de största hyrbilsbolagen representerade men de ligger en bit ifrån stadens centrum. Nästan alla hyrbilsbolagen ligger öster om Fyrisån.

Boka billig hyrbil med oss

Oavsett om du hämtar upp din hyrbil inne i Uppsala eller på någon av flygplatserna är det bästa att alltid boka hyrbilen i förväg för att få billigast pris. Via sökmotorn här på sidan får du enkelt en översikt över vad som finns och kan hitta din prisklass, storlek på bil och ev. tillval. Var noga med att läsa hyresvillkoren för att se över vad för försäkring du behöver.

Hyrbil på flygplatsen

Ofta är det väldigt smidigt att hyra bil på flygplatsen i ankomsthallen och både Bromma flygplats och Arlanda flygplats ligger nära Uppsala. Men som vi nämnt innan får du alltid bäst pris om du bokar din bil i förväg.

Bromma flygplats

Bromma flygplats (BMA) ligger 1h och 10 min från Uppsala och här hittar du de flesta stora bolagen; i dagsläget Europcar, Mabi, Avis, Hertz, Sixt och Budget. De ligger alla inom gångavstånd ifrån terminalen när du har landat. Bolagen har tydliga skyltar och det finns även direkttelefon till företagen inne i terminalen om du vill beställa hyrbil. Det billigaste är dock alltid att boka hyrbil innan ankomst. Från Bromma flygplats har du flera stora vägleder nära dig, och du tar dig enkelt in till Stockholm eller mer norrut ut från huvudstaden.

Arlanda flygplats

Arlanda ligger bara 20 min från Uppsala och att hyra bil på Arlanda är mycket smidigt. Dock är ju flygplatsen något större med sina fyra terminaler: 2, 3, 4 och 5. Nästan alla inrikesflyg avgår ifrån terminal 4 (endast ett fåtal ifrån terminal 3) Terminal 5 är den största utrikesterminalen men även från terminal 2 finns internationella flygbolag. Arlandas hyrbilscenter ligger ca 2 km utanför terminalområdet och här finns de flesta av hyrbilsbolagen.

  • Transferbussen Beta kör från terminalerna 2, 4 och 5 från hållplats 4, den tar 5 min och avgår var 10:e minut.
  • Den andra transferbussen Alfa tar dig från samma terminaler till Sixt kontor, som har sin uthyrning vid Arlandas långtidsparkering, den tar 8 min. Båda bussarna är gratis. Läs mer om att hyra bil på Arlandas flygplats här.

Uppsala stad

Uppsala är Sveriges fjärde största tätort har mycket att erbjuda besökaren. Staden som har 150 000 invånare ligger i Uppland och kan stoltsera med Skandinaviens äldsta universitet, grundat 1477. Stans centrum är rättså litet och kompakt för att vara en så stor stad och här hittar du både caféer och restauranger på stans smågator. Uppsala centrum kretsar kring Fyrisån som flyter genom staden och här är det väldigt trivsamt att strosa. Uppsala mäktiga domkyrka bör definitivt besökas och härifrån kan du sedan upptäcka mer av staden. Parkering är oftast inga problem i Uppsala och ofta har de flesta boende och hotell gratisparkering.

Parker och museer

I Uppsala hittar du många vackra parker och grönområden och utgår du från domkyrkan kommer du lätt till de flesta enkelt. Strosa söderut från domkyrkan och du hittar Uppsala Slott där du kan gå in och se diverse utställningar eller bara njuta av den magnifika byggnaden. Botaniska trädgården ligger sedan bara ett stenkast härifrån där du kan finna växter från hela världen. Här finns också ett mysigt café i tropiska huset som är värt ett besök.

Ännu mera söderut från slotten hittar du Stadsträdgården, som är en favorit bland uppsalaborna. Har du barn finns här en stor lekplats och stora grönområden men även vackra blomsterarrangemang.
Carl von Linné bodde hela sitt liv i Uppsala och här hittar du dels hans bostad men även den vackra Linnéträdgården, som dock ligger på andra sidan Fyrisån, men väl värt ett besök.

En annan favorit hos både vuxna och barn är Biotopia, eller Biologiska Museet som det tidigare hette. Detta museum är känt för sina dioramor, dvs. visa upp djuren i sin rätta miljö istället för i ett skåp. Under de senaste åren har museet också renoverats och har mer och mer blivit ett interaktivt museum. Det anordnas mycket aktiviteter för barn i lokalerna.

Utflyktsmål utanför Uppsala

Med en hyrbil kan du uppleva mycket runt omkring staden och du hinner enkelt till flera destinationer under en dag. Här har vi listat en del guldkorn som vi tycker du ska besöka om du befinner dig i Uppsala.

Sala Silvergruva
Även fast Sala Silvergruva inte ligger i Uppland utan i Västmanland vill vi nämna det som ett trevligt utflyktsmål. Det tar bara 40 min med bil från Uppsala och här kan du vandra runt i skumma gruvgångar och uppleva hur det var att arbeta här. I över 800 år bröts det silver i området och gruvan var i drift från och till från 1400-talet till slutet av 1800-talet. Här finns väldigt kunniga guider och ett perfekt resmål för båda barn och vuxna. Kanske att du även vågar övernatta i det spännande gruvrummet, 155 m under marken.

Fjällnora friluftsområde
30 min öster om Uppsala ligger Fjällnora friluftsområde. Här finns många vandringsleder genom vackra naturområden och sjöar. Här kan du även hyra alltifrån kanoter och trampbåtar på sommaren till långfärdsskridskor och skidor på vintern. Här finns också en naturlekplats helt i trä och såklart bra badmöjligheter. Här är goda parkeringsmöjligheter och övernattningsmöjligheter med både camping och stugor.

Sigtuna
Varför inte besöka Sigtuna, Sveriges första stad som grundades år 970? Här finns mycket av Sveriges historia gömt i alla hörn och ett centrum som är mysigt att strosa runt i. Promenera längs Mälarens strand på strandpromenaden med vacker utsikt eller njut av de fina trähusen i centrum med sin medeltida stil. Under julen är här även en vacker julmarknad.

Uppsalas kyrka och en parkering för hyrbilar