Hyra bil på Arlanda

Stockholm största flygplats är Stockholm Arlanda Airport (ARN) och ligger strax över 40 km från centrala Stockholm men en körtid på omkring 30 minuter.

Hyrbilsbolag på Arlanda

Totalt finns det åtta olika hyrbilsbolag på Arlanda varav Alamo, Enterprise och National ligger inne på terminal 2. Noterbart är att samtliga av dessa tre bolagen har samma ägare och går ofta under National. En liten bit ifrån flygplatsen ligger övriga bolag, Avis, Hertz, Europacar och Budget samlade i ett hyrbilsområde. Sixt ligger på ett eget område.

Gratisbussar till hyrbilsbolagen

  • Parkeringsbuss Beta kör till Avis, Hertz, Europacar och Budget från terminalerna 2, 4 och 5
  • Parkeringsbuss Alfa kör till Sixt från terminalerna 2, 4 och 5

Köra till och från Arlanda

Arlanda ligger norr om Stockholm intill E4an. Det är enkelt och välskyltat för den som vill ta sig in till Stockholm. För den som vill vidare norrut mot Uppsala och Gävle är det bara att följa E4an norrut. På vägen från Stockholm till Arlanda finns det två stora skyltar längs E4 där det står hyrbilscenter en liten bit innan flygplatsen.

Bensinstationer nära Arlanda

Oftast ska man lämna tillbaka sin hyrbil fulltankad och mellan Stockholm och Arlanda finns det gott om mackar, varje avfart mellan 176 (Upplands Väsby) och 181 (samma avfart som till Arlanda) finns där bensinmackar. Även om man kommer norrifrån finns där flera bensinmackar, bland annat Circle K vid trafikplats Brunnby (avfart 184).