Sökrutan laddar

Försäkringar hyrbilar

Bokar du via oss ingår alltid försäkring, så länge ni bokar från Sverige. Därför är det extra viktigt och fördelaktigt att boka hyrbilen innan avresa. Försäkringen som ingår är CDW (Collision Damage Waiver) och TP (Theft Protection), dessa syns tydligt vid sökning. CDW är en grundläggande försäkring som gör att kunden inte blir skyldig att ersätta alla kostnader vid en olycka, utan endast upp till självrisken. TP är en försäkring om bilen blir stulen, eller någon har gjort ett försök. Kunder får betala självrisken.
Det finns en del mindre skador som däck, glas, förlorad nyckel som inte ingår. För den som vill ha även detta försäkrat bör lägga till fullt skydd som ni kan läsa om längre ner.

Självrisken och självriskeliminering

Självrisken varierar mycket mellan olika länder och är från 0 kr (i USA) och är ibland över 10 000 kr. Det finns två bra alternativ att skydda sig mot denna självrisk. Det första och billigaste alternativet är att använda ett kreditkort som täcker självrisken. Det kort vi rekommenderar är ett Santander kreditkort som täcker upp till 15 000 kr av självrisken. En viktig detalj är att det kort även täcker skador som understiger självrisken, vilket vissa kreditkort inte gör. Läs villkoren på ditt kreditkort. Du kan också ansöka om ett Santander kreditkort.

Fullt skydd

Vill du vara helt på det säkra så kan du vid bokningen lägga till ”fullt skydd”. Det är ett skydd som täcker alla eventuella småsaker som inte ingår i den vanliga försäkringen och självrisken.

    Detta ingår i fullt skydd:

  • Skada på bilens exteriör eller mekaniska komponenter
  • Karosseri, tak och underrede, hjul, däck, navkapslar, motor, koppling, batteri, lås, vindruta, fönster och speglar
  • Immobiliseringsavgifter
  • Nödvändiga bärgnings- och taxiavgifter vid olycka eller bilen havererar
  • Kostnader som tillkommer vid förlust av bilnyckel eller om kunden blir utlåst ur Bilen
  • Uthyrningsbolagens administrationsavgifter och kostnader av reklamering av deras stöldskyddspolicy
  • För fulla detaljer läs villkoren vid bokning.