Sökrutan laddar

Jämför hyrbilar

Med en hyrbil får du frihet. Hyr du bil i Sverige kan du snabbt ta dig från punkt A till B utan att behöva krångla med tågbyten eller bussar. Om du hyr bil i utlandet kan du utforska ditt resmål på egen hand. Att boka hyrbil kan även vara en praktisk lösning om du behöver använda en bil som har kvaliteter som din egen bil inte har. Det kan till exempel handla om att du behöver fler sittplatser, ett större bagageutrymme eller att du har användning för en dragkrok. Här är några saker du bör tänka på när du bokar hyrbil samt något om prisjämförelser.

Fem tips när du bokar hyrbil

När du hyr bil vill du att såväl uthämtning som avlämning ska ske så smidigt som möjligt. Dessutom vill du helst undvika extra kostnader. Kort sagt – du vill att det ska vara enkelt att hyra bil. Följ dessa fem tips om du vill hyra bil på ett så enkelt, säkert och billigt sätt som möjligt.

  • Boka hyrbilen i förväg för att få ett lägre pris.
  • Se till att alla nödvändiga försäkringar ingår i bilhyran. Vilket de alltid gör hos oss
  • Boka hos en biluthyrningsfirma som erbjuder ”fria mil”. Vilket är mer eller mindre standard nuförtiden. Alla våra bolag erbjuder fria mil i Sverige och de flesta andra länderna.
  • Se till att du har pengar på ditt bank- eller kreditkort när du hämtar ut bilen (biluthyrningsfirman reserverar normalt ett belopp på 1500–5000 kr).
  • Välj en hyrbil som passar så bra in på dina behov som möjligt.

Prisjämförelser

Det kan finnas ganska stora skillnader mellan olika biluthyrningsfirmor när det gäller priset för hyrbil. Ett enkelt sätt att hitta den billigaste hyrbilen är att jämföra priser på nätet. Alla de stora biluthyrningsfirmorna har webbplatser på nätet. Dessutom finns det ett antal sajter som är specialiserade på prisjämförelser för hyrbil. Var dock noga med att göra korrekta jämförelser genom att ta med alla variabler (försäkringar, eventuell återlämningsavgift, fria mil, etc.).

När du hämtar ut hyrbilen

Det finns några saker som är bra att tänka på när du hämtar ut och lämnar tillbaka hyrbilen.

  • Använd Google Maps eller hyr GPS om du inte känner till omgivningarna.
  • Kontrollera tanken, är bilen fulltankad ska du också lämna tillbaka fulltankad för att undvika onödigt dyr tankning av biluthyrningsfirman.
  • Var noga med att besikta bilen, gå igenom alla märken och skador på bilen innan du kör iväg. Annars kan du bli felaktigt debiterad för skador du inte själv skapat.
  • Hyrbilar vid upphämtning