Sökrutan laddar

Hyra bil i Stockholm

Stockholm är den stad i Sverige där efterfrågan på hyrbil är som störst och där således också det största utbudet finns. Det finns ett hundratal hyrbilskontor i Storstockholm. Många ligger i anslutning till viktiga kommunikationsstråk medan andra är belägna på lite mer avsides platser för friluftsliv eller kultur. En del biluthyrare är fristående medan de flesta är större och välkända biluthyrningsfirmor i hela världen. Via vår sökmotor kan du hitta det hyrbilskontor som ligger närmst eller erbjuder lägst priser i Stockholm.

Hyrbilar på Stockholms flygplatser

Ett smidigt sätt att ta sig från flygplatserna in till Stockholm är att hyra bil vid ankomsten. Alla de större hyrbilsbolagen finns på de olika flygplatserna. Läs mer om att hyra bil på Arlanda och hyra bil på Bromma flygplats. Bromma ligger endast 15 minuters bilväg iväg och Arlanda 30 minuter från centrum.

Enkelt att boka hyrbil i Stockholm

Att hyra bil i Stockholm är en enkel historia, särskilt med tanke på den stora mängd biluthyrare som finns att välja mellan. Du är sällan mer än någon kilometer från närmaste hyrbilskontor, oavsett var du befinner dig i huvudstaden. Om du väljer en global kedja som Hertz eller Avis eller besöker en fristående biluthyrare är egentligen en smaksak. Vi rekommenderar de större och kända aktörerna för att de alla håller en hög kvalité med bra försäkringar, de är dessutom enkla att jämföra och boka online. Inget hyrbilsbolag i Stockholm som håller en lägre kvalitet, men för den som vill ha premiumbilar rekommenderar vi Sixt Biluthyrning. Alla företag inom biluthyrning måste helt enkelt alltid göra sitt bästa för att klara sig i den tuffa konkurrensen.

Välj hyrbil och tillval

När du har gjort en sökning är det enkelt undersöka utbudet av hyrbilar och vilket bolag du vill använda. Vilken typ av bil behöver du – en mindre personbil, en sedan, en kombi eller kanske en minibuss? Ditt behov ska givetvis avgöra vilken bil du väljer. Nästa steg är att fundera på om du behöver boka några tillägg, såsom till exempel bilbarnstol eller liknande. Om du har särskilda krav och behov bör du se till att vara ute i god tid. Vissa av tilläggen, till exempel självriskreducering går att lägga till och betala vid bokning medans andra skickas iväg som förfrågan till det lokala kontoret.

Billiga hyrbilar i Stockholm

Det är normalt lite dyrare att hyra bil i Stockholm i jämförelse med andra städer runt om i landet (även Göteborg och Malmö). Den största anledningen är det allmänt högre prisläget i huvudstaden. Du har dock alla möjligheter att hitta billiga hyrbilar i Stockholm, särskilt om du är ute i god tid när du bokar. Många hyrbilsföretag har också rabatter på vissa bilar, för uthyrning under vissa dagar, och så vidare. De billigaste hyrbilarna hittar man vanligtvis på någon av flygplatserna eller strax utanför stadskärnan.