Sökrutan laddar

Billiga hyrbilar

Det bästa sättet att hitta billiga hyrbilar är att jämföra de olika hyrbilsbolagen. Detta görs enkelt i vår sökning. Använd även kartfunktionen för att jämföra priser på olika hyrbilskontor eller platser i närheten. Det vanligaste är att flygplatsen har lägst priser och även det största utbudet.

Billiga hyrbilar i Sverige

I Sverige är skillnaderna mellan olika bolag inte speciellt stor. De konkurrerar alla med varandra och servicen är liknande. Detta gör att det sällan är samma hyrbilsbolag som är billigast. Boka i god tid och utnyttja rabatterna som erbjuds.

Billiga hyrbilar utomlands

Utomlands är det vanligare med lågprisbolag som pressar priserna. Det kan ibland kosta så lite som under 100 kronor per dag att hyra en bil. Dessa bolagen pressar priserna genom att ha lite sämre villkor, lite sämre service och ofta billigare bilar. Vissa av lågprisbolagen tar även extra betalat för körsträckan över ett visst antal mil. Även om servicen inte är den bästa, vilken man förstår om man betalar under 1000 kronor för en hel vecka. Att hyra bil på sin semester är ofta både det billigaste och smidigaste alternativet. Att åka taxi blir snabbt betydligt dyrare.

Billiga hyrbilsbolag

Det är svårt att säga vilket hyrbilsbolag som alltid är billigast. Ibland är det Avis biluthyrning och biland är det budget hyrbilar, som relativt ofta har de bästa priserna. Det bäst att söka och se vad som finns.
I Spanien och Portugal är Goldcar ett stort bolag som har växt genom att ofta erbjuda hyrbilar till låga priser. De försöker bland annat att tjäna sina pengar på att sälja till extra försäkringar med mera vid upphämtningen. Därför är det extra viktigt att boka allt som man vill ha vid bokning för att inte hamn i deras fälla, och lägga till eller uppgradera på plats.

Boka extrautrustning

Om du behöver extra utrustning eller extra försäkring så erbjuds vissa av dessa vid bokning. Priserna är då lägre än om du lägger till dessa lokalt på plats. Försök att undvika extrautrustning för lägst möjliga totalpris. Istället för GPS, använd Google Maps gratis (om ni är utanför EU, ladda ner kartorna!). Istället för att hyra en bilbarnstol på plats, ta mer er egen. Detta är dessutom något som flygbolagen erbjuder gratis.