Sökrutan laddar

Hyra bil i Luleå

Med en hyrbil kan du se och uppleva Luleå och landskapet Norrbottensom ligger öster om Lappland längst norrut i Sverige. Luleå ligger i södra delen av Norrbotten nära Piteå där Luleälven mynnar ut i Bottenviken. Eftersom Luleå är utspritt på olika halvöar finns också hyrbilsbolagen på lite olika ställen i staden. I södra Luleå finns flygplatsen och där hittar ni några hyrbilsbolag och sedan finns övriga biluthyrare norr om Luleälven.

Hitta hyrbilen hos oss

Oavsett om du hyr bilen på Luleås flygplats eller inne i Luleå är det oftast bäst att boka hyrbilen i förväg. Du hittar enkelt vad du vill ska ingå på på vår sida. Här kan du i lugn o ro också fundera på vilken försäkring du vill ha och eventuella tillval.

Hyrbil på Luleås flygplats

Kommer du till Luleå Flygplats är det enkelt att hitta alla de stora hyrbilsbolagen som ligger nära ankomsthallen. Luleå Airport ligger sju km söder om centrum och det tar ca 10 minuter med bil in till Luleå Från flygplatsen kommer du enkelt på E4 både i södergående och E4 (E10) i nordlig riktning. Luleå Airport är Sverige 5:e mest trafikerade och är den mest trafikerade i Norrland i par med Umeå Airport. De främsta destinationerna ifrån Luleå Airport är i främst inrikesflyg med Arlanda som klar etta. Men även flyg till Göteborg och Pajala finns. Utrikesflyg är främst Gran Canaria.

Hyrbil inne i Luleå

Vill du hellre hyra bil i Luleå är det enkelt att ta bussen in till stan med LLT, antingen linje 4 till Aurorum och universitetet eller linjer 104 till centralstationen. Till centralstationen tar det ca 20 minuter.

I centrala Luleå som är norr om Luleälven hittar du ett kontor inne på Luleå Centralstation och även ett kontor öster om Svartövägen. Sedan finns det också flera kontor mer norrut mellan Bodenvägen och Haparandavägen, här hittar du bl a. Avis, Budget, Europcar.

Luleå stad

Luleå ligger i landskapet Norrbotten, är Norrlands femte största stad och Luleå stad har ca 44000 invånare och själva kommunen 77 000 invånare (2017). Luleå har Sveriges sjunde största hamn och karakteriseras av en stor stålindustri och kallas i folkmun också stålstaden. Här ligger också Sverige nordligaste tekniska universitet, Luleå Tekniska Universitet.