Sökrutan laddar

Hyr här lämna där

Att hyra en bil på en plats och lämna tillbaka på en annan kallas vanligtvis envägshyra. Detta är ett bra och populärt sätt att ta sig från plats A till B utan att behöva lämna tillbaka bilen där man hämtade den. Detta är något som alla de större hyrbilsbolagen erbjuder och hos oss kan du enkelt göra sökningar för envägshyra.

Hyra här lämna där – kostnader

Kostnaden för envägshyra varierar mellan länder, städer, hyrbilskontor och avstånd. Till exempel i USA är envägshyra är det ofta gratis mellan populära städer om avståndet inte är för allt för långt. Vid sökning står där vanligtvis ”+ Envägsavgift ( X SEK)” under priset. I detta fallet tillkommer envägsavgiften och betalas lokalt till uthyrningsbolaget. Ibland ingår det i priset och då står det oftast ”Gratis envägshyra”. Om det inte står tydligt utsatt blad sökresultaten så går det att hitta i villkoren för bokningen. Jämför olika bolag, då envägspriserna ofta skiljer sig åt!

Hyr här lämna där – i Sverige

I Sverige erbjuder de flesta största hyrbilsbolagen som vi samarbetar med att man kan hyra bilen på en plats och lämna tillbaka på en annan. Ett exempel är från Malmö till Umeå där Hertz biluthyrning tar hela 3600 SEK extra för envägshyra medans Sixt biluthyrning som ofta erbjuder finare bilar tar 1800 SEK. Mellan Malmö och Göteborg är det tvärt om och Hertz tar 500 SEK och Sixt 800 SEK. Dessa priserna är bara ett exempel och kan variera. Det bästa är att göra en sökning mellan de orter som du själv är intresserad av för att se vad priset blir.

Hyr här lämna där – utomlands

På senare år har det blivit mycket enkelt att flyga till en stad och hem från en annan. Detta gör att man enkelt kan boka en resa till Los Angeles och hem från Las Vegas. Hur du bäst söker flygbiljetter kan du läsa tips om att boka en resa. Dessa flygbiljetter är perfekta att kombinera med envägshyra, alltså hyra bilen i Los Angeles och lämna tillbaka den i Las Vegas. Mellan populära orter, som i exemplet finns det ofta gratis envägshyra. Längre sträckor eller mellan mindre vanliga rutter tillkommer det en avgift. Detta är något som du ser vid bokningen.