Sökrutan laddar

Hyrbil på Jönköping Flygplats

Från Jönköping Airport, tidigare kallad Axamo flygplats kan du flyga både inrikes och utrikes. Oavsett om du flyger i jobbet eller privat, så är det ett smidigt och prisvärt alternativ att hyra bil på flygplatsen. Med hyrbil tar du dig snabbt och bekvämt vidare till din destination.

Hyrbilsbolag på Jönköping flygplats

På Jönköping Airport kan du hyra bil hos populära hyrbilsbolag som Avis, Budget, Europcar, Sixt och Hertz. Hyrbilsbolagen har sina kontor på flygplatsområdet, vilket gör det enkelt och snabbt att hitta när du har landat. Öppettiderna kan variera men brukar vara från ca 07.00 på vardagar. På helgen gäller andra tider. Du kan lämna din hyrbil dygnet runt, och följer enkelt skyltarna för återlämning av hyrbil från flygplatsinfarten. Du lämnar sedan nycklarna i ett nyckelinkast som finns vid kontoren i ankomsthallen. Du får mer information om återlämningen av hyrbilsbolaget.

Boka hyrbil online

När du bokar din hyrbil online får du de bästa hyrbilspriserna på Jönköping Airport. Genom att jämföra olika hyrbilsbolag hittar du billiga hyrbilar på flygplatsen som passar dina behov. Det finns ett stort utbud av bilmodeller med tillval både för dig som reser i arbetet eller privat. Välj och jämför priset på praktiska personbilar, rymliga kombis eller minibuss. Boka din hyrbil online innan din resa för att vara säker på att du får bilen du vill ha.

Att se och göra i Jönköping

Jönköping ligger vackert beläget med utsikt över Vättern. Läget gör att du kan njuta av både stad, natur och kultur under ditt besök. I Jönköping kan du promenera längs stadens kanaler och slingrande gränder och få en storslagen vy från toppen i stadsparken. Ta hyrbilen ut till naturreservatet Dumme Mosses vackra och vilda landskap, eller se John Bauers konst på Jönköpings museum. I närområdet kan du besöka grönskande äppelodlingar och fika i mysig trädgårdsmiljö. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök!

Visingsö

Om du är i Jönköping är det värt att planera in en utflykt till Visingsö eller Gränna. Visingsö är en fantastiskt vacker ö i Vättern med otroliga landskapsvyer, spännande historiska slott, kullerstensgator och trollsk ekskog. Ett härligt sätt att uppleva Visingsö är att paddla kajak i det kristallklara vattnet runt ön. Det finns guidade paddlingar i både solnedgång eller tidigt på morgonen, och i aktiviteten ingår en mysig fika. För den historieintresserade ligger Visingsborgs slottsruin vackert vid vattnet. Här kan du ta del av ätten Brahes historia och hur slottet till slut blev fängelse för krigsfångar. På sommaren anordnas tornerspel och evenemang vid slottsruinen.

Gränna

Gränna är ett självklart utflyktsmål i närheten av Jönköping. Gränna är godsakernas stad och här ligger doften av nybakad polkagris tät i gränderna när säsongen drar igång. Ön ligger vid Vätterns strand och är en riktig sommaridyll med små trähus, grönskande trädgårdar och intressant historia. På sommaren är det härligt att promenera genom småstaden och hamnen och äta en glass i solen. Området bjuder på spännande kulturaktiviteter; här kan du besöka Brahehus ruin som ligger vackert beläget på Grännaberget. På Grenna Museum kan du ta del av den utställningen om Andréexpeditionen och den otroliga resan över Arktis i en luftballong. Med hyrbil är det aldrig lång till sevärdheterna!