Sökrutan laddar

Hyrbil på Växjö Småland Flygplats

Från Växjö Småland Airport kan du flyga både inrikes och utrikes. Flygplatsen kallas också Växjö Kronoberg Airport. Oavsett om du flyger i jobbet eller privat, så är det ett smidigt och prisvärt alternativ att hyra bil på flygplatsen. Med hyrbil tar du dig snabbt och bekvämt vidare till din destination.

Hyrbilsbolag på Växjö flygplats

På Växj Småland Airport kan du hyra bil hos populära hyrbilsbolag som Europcar och Hertz. Det är enkelt att hitta till hyrbilsbolagen på flygplatsen, som finns i anslutning till terminalen och parkeringen. Det gör att du snabbt kan få ut din hyrbil när du har landat. Öppettiderna kan variera men brukar vara från ca 07.00 till sent på kvällen under vardagar. På helgen gäller andra tider. Om du planerar att hämta eller lämna din hyrbil utanför öppettiderna så kan det vara bra att stämma av med hyrbilsbolaget om hur du går till väga.

Boka hyrbil online

Jämför hyrbilsbolag med ett klick och få de bästa priserna på hyrbil på Växjö flygplats. Det finns ett brett sortiment av billiga hyrbilar både för dig som reser i arbetet och privat. Välj och jämför priser på kombibilar, personbilar eller minibuss med egna tillval som gör resan bekväm och säker för dig och dina medresenärer. Boka online i förväg för att vara säker på att bilen du vill ha finns på flygplatsen när du landar.

Att se och göra i Växjö

Växjö ligger i hjärtat av Småland och har mycket att erbjuda dig som besökare. Regionen är ett paradis för friluftsluftsälskaren; här finns många härliga naturreservat, vandringsleder och fina bad-och grillplatser. Det finns flera spår där man kan köra mountainbike genom terrängen. På vintern är det härligt att åka långfärdsskridsko på isen i Helgasjön och fika över öppen eld. Förutom sin vackra natur har Växjö många spännande historiska utflyktsmål, och för den matintresserade väntar äkta småländska råvaror.

Kronobergs slottsruin

Kronobergs slottsruin ligger vackert och stämningsfullt på en liten ö i Helgasjön. Här är mysigt att fika på Stallholmen eller vandra i den närliggande bokskogen. Kronoborgs slott bjuder på mycket historia och under sommaren kan man få en guidad visning i slottsruinen. Den uppfördes redan på 1400-talet och togs senare över av Gustav Vasa, som byggde om den till en vasaborg. År 1542 erövrade Nils Dacke slottet under Dackefejden.

Notteryds naturreservat

I Notteryds naturreservat kan du vandra bland tät trollskog, fina sjöar och blåbärsris. Här finns flera vandringsslingor markerade och det är en perfekt dagsutflykt att packa en matsäck och ge sig ut. På reservatet finns Gripeholm, en fornborg på toppen av en kulle. Arkeologiska undersökningar visar att fornborgen blev uppförd under bronsåldern. Idag är borgens murar och hällar det enda som syns ovan mark, men området bär mycket spår av forntiden med sina hällristningar och gravplatser.

Att äta i Växjö

Restauranger i Växjö är kända för sina närodlade och ekologiska råvaror, och flera restauranger har fått White Guide-utmärkelser. Menyerna skiftar efter säsongen och är inte sällan inspirerade av nordisk natur. På Villa Viks Matsalar vid Toftasjöns Strand kan du njuta av småländska smaker som vilt och ostkaka med sylt. På populära PM & Vänner kan du prova nässelsoppa, raggmunk och isterband. Om man känner för en kaffepaus så har Växjö gott om mysiga café och konditorier. Ett tips är mysiga Broqvist Konditori som har funnits sedan 1876, och därmed är Sveriges äldsta konditori.