Sökrutan laddar

Hyrbil på Kalmar Öland Flygplats

Från Kalmar flygplats, officiellt kallad Kalmar Öland Airport kan du flyga till flera resmål både inrikes och utrikes. Oavsett om du flyger i jobbet eller privat, så är det ett smidigt och prisvärt alternativ att hyra bil på Kalmar flygplats. Med hyrbil tar du dig snabbt och bekvämt vidare till din destination.

Hyrbilsbolag på Kalmar flygplats

På Kalmar Öland Airport kan du hyra bil hos populära hyrbilsbolag som Avis, Europcar och Hertz. Det är enkelt att hitta till hyrbilsbolagen på flygplatsen, som finns i anslutning till terminalen. Det gör att du snabbt kan få ut din hyrbil när du har landat. Öppettiderna kan variera mellan bolagen men brukar vara från ca 07.00 på vardagar. På helgen gäller andra tider. Du kan hämta eller lämna din hyrbil dygnet runt.

Boka hyrbil online

Jämför hyrbilsbolag med ett klick och få de bästa priserna på hyrbil på Kalmar flygplats. Det finns ett brett sortiment av billiga hyrbilar både för dig som reser i arbetet och privat. Välj och jämför priser på kombibilar, personbilar eller minibuss med egna tillval som gör resan bekväm och säker för dig och dina medresenärer. Boka online i förväg för att vara säker på att bilen du vill ha finns på flygplatsen när du landar.

Att se och göra i Kalmar

I Kalmar har du alltid nära till natur, kust, och spännande historia. Kalmar är en av landets äldsta städer och bjuder på många historiska platser och byggnader bland kullerstensgatorna. Stadskärnan omges av vatten och det är populärt att uppleva staden genom att paddla kanot i kanalerna vid slottet. För den friluftsintresserade väntar en utflykt till regionens många strövområden. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Kalmarsundsleden

Kalmarsundsleden är en vacker led för vandring eller cykling. Den går igenom olika kommuner och bjuder på varierande landskap genom byar, landsväg och järnvägar längs med kusten. På vägen finns flera ställen där man kan göra upp eld eller stanna för att bada.

Horsö-Värsnäs naturreservat

Via Kalmarsundsleden kan man ta sig till Horsö. Horsö-Värsnäs är ett naturreservat i norra Kalmar. Reservatet är hem åt flera sällsynta djurarter och ovanliga växter. Hit kan man åka på utflykt och ta ett dopp vid badplatsen eller promenera i motionspåret.

Kalmar slott

Ett besök på Kalmar slott är ett måste. Det berömda slottet är 800 år gammalt och spelade en viktig roll i försvaret av landet. Under 1500-talet byggde Gustav, Erik och Johan Vasa om borgen enligt renässansens inredningsmode. På slottet kan du gå på guidad tur eller besöka en utställning.

Gamla stan i Kalmar

Intill Kalmar slott ligger Gamla stan, som var stadskärna i det medeltida Kalmar. Här kan du uppleva staden från förr med sina välbevarade, slingrande gator och pittoreska trähus från 1700-och 1800-talet. Att promenera längs kullerstensgatorna är en riktig kulturhistorisk upplevelse. Här finns till exempel en av Sveriges äldsta butiker på Castenska gården, idag Gerdas te-och kaffehandel.