Sökrutan laddar

Hyr bil på Västerås flygplats

Från Stockholm Västerås Airport, även kallad Hässlö flygplats och Västerås Airport, kan du flyga både inrikes och utrikes. Oavsett om du flyger i jobbet eller privat så är det ett smidigt och prisvärt alternativ att hyra bil på flygplatsen. Med hyrbil tar du dig snabbt och bekvämt vidare till din destination.

Hyrbilsbolag på Stockholm Västerås Airport

På Västerås flygplats kan du hyra bil hos populära hyrbilsbolag som Avis och Budget. Hyrbilsbolagen har ett gemensamt kontor vid flygplatsens entré, vilket gör det enkelt och snabbt att få ut din hyrbil när du har landat. Du både hämtar och lämnar bilnyckeln i informationsdisken.

Boka hyrbil online

När du bokar din hyrbil online får du de bästa hyrbilspriserna på Västerås flygplats. Genom att jämföra olika hyrbilsbolag hittar du billiga hyrbilar på flygplatsen som passar dina behov. Det finns ett stort utbud av bilmodeller med tillval både för dig som reser i arbetet eller privat. Välj och jämför priset på praktiska personbilar, rymliga kombis eller minibuss. Boka din hyrbil online innan din resa för att vara säker på att du får bilen du vill ha.

Att se och göra i Västerås

Västerås har en hel del att erbjuda sina besökare, och med hyrbil behöver du inte missa något. I Västerås city finns många trevliga shoppingstråk med gallerier, torg och unika butiker. Regionen har också gott om spännande historia och roliga upplevelser för alla åldrar. När det är dags för fikapaus är Saluhallen Slakteriet en aptitretande upplevelse för matälskaren med sitt stora utbud av ekologiska matvaror och livliga restauranger. Västerås är strax över en timmes körning från Stockholm.

Historiska platser

I Västerås finns mycket att uppleva för kultur- och historieälskaren. Västerås Domkyrka har blivit en världsattraktion och är ett populärt besöksmål för sina konstskatter och vackra, detaljrika interiör. Domkyrkan har anor från 1200-talet och håller hela 163 gravstenar. Ett annat utflyktstips är Anundshög, landets största forntida gravhög. Redan på stenåldern fram tills in på medeltiden var platsen en samlings- och begravningsplats, vilket har gjort det till ett av Sveriges rikaste fornlämningsområden. Man tror en kung vid namn Bröt-Anund vilar i graven, men det har aldrig undersökts i en utgrävning.

Äventyr på Kokpunkten

I Västerås kan du besöka landets första actionbad på Kokpunkten. Det jättelika badhuset rymmer 1200 badsugna besökare på sina åtta våningar. För de minsta finns ett barnland med rutschkana, för äldre finns större bassänger packade med aktiviteter. På översta våningen finns restauranger och café i en mer avslappnad avdelning. Här kan du mysa i bastun eller simma ut och njut av utsikten över Mälaren. I samma byggnad finns också The Steam Hotel i ett gammalt ångkraftverk. Inrett med industriell och romantisk inredning och med ett spa på 800 kvm är hotellet väl värt ett besök.

Sala Silvergruva

Sala Silvergruva har en av de bäst bevarade gruvmiljöerna i världen. Här kan du uppleva slingrande gruvgångar och spektakulära kammare inuti berget. Med sina 500 år och miltals med gångar under mark är silvergruvan ett fantastiskt kapitel i Sveriges industriella historia. Här finns gruvmuseum och guidade turer med varierande svårighetsgrad och teman i gruvarbetarnas fotspår. Ovanför gruvan finns en nervkittlande höghöjdsbana där du kan vandra bland trädtoppar och blicka ner i gruvsänkningen. I värdshuset vid Sala Silvergruva kan du njuta av Afternoon tea och annat gott efter din tur.