Sökrutan laddar

Hyrbil på Linköping Flygplats

Från Linköping Airport kan du flyga både inrikes och utrikes. Oavsett om du flyger i jobbet eller privat, så är det ett smidigt och prisvärt alternativ att hyra bil på flygplatsen i Linköping. Med hyrbil tar du dig snabbt och bekvämt vidare till din destination.

Hyrbilsbolag på Linköping flygplats

På Linköping Airport kan du hyra bil hos populära hyrbilsbolag som Avis, Europcar och Hertz. Det är enkelt att hitta till hyrbilsbolagen på flygplatsen, som finns i anslutning till terminalen. Det gör att du snabbt kan få ut din hyrbil när du har landat. Öppettiderna kan variera men brukar vara från ca 07.00 till sent på kvällen. På helgen gäller andra tider. Om du planerar att hämta eller lämna hyrbilen utanför öppettiderna så är det bra att höra med uthyraren om hur du går tillväga. På flygplatsen finns en obemannad servicedisk där du kan lämna dina nycklar.

Boka hyrbil online

Jämför hyrbilsbolag med ett klick och få de bästa priserna på hyrbil på Linköping flygplats. Det finns ett brett sortiment av billiga hyrbilar både för dig som reser i arbetet och privat. Välj och jämför priser på kombibilar, personbilar eller minibuss med egna tillval som gör resan bekväm och säker för dig och dina medresenärer. Boka online i förväg för att vara säker på att bilen du vill ha finns på flygplatsen när du landar.

Att se och göra i Linköping

Linköping bjuder på mycket spännande för den kulturintresserade. Staden har gott om historiska slott, museer och kyrkor. Under sommaren väntar dagsutflykter till mysiga stråk runt Göta och Kinda kanal. Här finns en hel del att upptäcka både inne i och utanför Linköping. Med hyrbil behöver du inte missa något under ditt besök.

Linköpings museum

Linköping har flera museum med ovanliga och roliga teman – besök till exempel Datamuseet IT-ceum och lär dig om datorindustrin och internets framväxt. Här finns också det prisbelönade Flygvapenmuseet för dig som vill lära dig om militärflygens utveckling från 1900-talet till idag. För dig som är intresserad av mer traditionell historia finns ett Slotts-och domkyrkomuseum, ett medeltidsmuseum mitt i Linköping. Här kan du titta på Domkyrkans silverskatter och stiga in i biskopens gamla torn.

Historiska slott

Slotts-och domkyrkomuseet sitter ihop med Linköpings slott. Här har gjorts en hel del spännande utgrävningar, och fynden går att beskåda på museet. Prova medeltida kläder, hör om Linköpings blodbad och se unika tyger från 1300-talet. I Linköping finns också landets bäst bevarade slott från renässansen, Ekenäs slott. Här anordnas roliga aktiviteter som riddarspel, konserter, spökvandring och julmarknader. Under en guidad visning kan du få lära dig om slottets spännande historia.

Göta Kanal – Bergs slussar

Göta kanal är ett populärt besöksmål i Linköping. Här passerar tusentals båtar under sommaren, och Bergs slussar är ett härligt utflyktsmål längs kanalen. I Gästhamnen finns caféer, krog, butiker, golfbana, vandrarhem och badplats under de varma månaderna. Köp en god glass från en av kioskerna, slå dig ner i det gröna och förundras över de historiska slussarna. Kinda kanal är också väldigt omtyckt och längs vattnet kan du äta på trevliga, somriga restauranger, fiska eller paddla bland öarna.